Орфей Варна

При покупка над 100 лв. получавате безплатна доставка до офис на куриерска фирма Еконт

Курс плъсти за начинаещи- 25 април-16 май

Курс плъстене на вълна за начинаещи

Ателие Орфей-Варна обявява началото на курс по плъсти от 25 април 2020г.

Казвам се Елица Димитрова и стоя зад бранда Орфей-Варна. Аз съм майстор на занаятите- художествен текстил към задругата на майсторите  от 2016 година. Занимавам се с плъсти от 2010година. За тези 10 години ежедневна работа с вълна научих много, но продължавам да се развивам и да усвоявам тънкостите на занаята.


Вярвам, че има на какво да науча всеки, който иска да се докосне до този така стар занаят. От около 15 години плъстенето живее нов живот, като присъства неизменно на всяко изложение или онлайн- платформа за продажба на изделия ръчна изработка. Интересът към него е много голям, защото всеки би могъл да го практикува в домашни условия, без да използва скъпа техника за изработка на изделия от вълна. Шалове, шапки, пантофи, декорации, фигурки. Това са само част от необятните възможности за приложение на техниката плъсти.

Курсът е за начинаещи започва на 25 април 2020г- събота от 9 часа  и ще се проведе в четири занятия по 3 часа. Цената за целия курс е 150лв. Максимален брой участници-6броя. Необходимо е предварително записване, като мястото се смята за запазено след заплащане на минимум 50% от цената на курса. Можете да заплатите на място (в ателието в брой или с карта) или по  банков път . За повече информация и записвания телефон 0887568281 Елица Димитрова или на емайл orfei.varna@gmajl.com

Осигурени са всички материали, които са необходими за провеждането на занятията. Всички изделия, изработени по време на курса остават за участниците (пано, фигурки, цветя, шал)

1 Занятие 25 април-Основни понятия за техниката и материалите, които използваме. (алпака- това не е материал за изработка на мивки, бейби мохер- това не е мохер за бебета). Изработка на художествено пано от вълна.

2 Занятие 2 май- изработка на цветя, топчета, фитили и други дребни изделия с мокро плъстене.
3 Занятие 9 май - изработка на малък шал- яка с копринена основа и вълна мерино. Всеки сам изработва свое изделие според цветовите си предпочитания.4. Занятие- 16 май - основи на техниката иглонабиване. Изработване на малка фигурка и рисуване върху стериопорена топка или яйце по избор.