Орфей Варна

За нас

Казвам се Елица Димитрова. Винаги са ме вълнували българските традиционни занаяти. Харесвали са ми шарените черги, витата дърворезба, пъстрите бродерии цветната керамика. Всичко, излязло изпод ръцете на майстора.Преди 8 години направих магазин Орфей, където се опитах да събера всичко, онова, което ме е трогвало и събуждало в мен чувство на гордост от сръчните ръце на българина. Така открих плъстенето на вълна- като един позабравен занаят. Благодарение на тези, които ме научиха, благодарение и след това на моите ученици, благодарение и на всички мои клиенти, които ме вдъхновяваха ден след ден , година след година, аз открих вдъхновението от работата.

Сега, аз вярвам в енергията на майстора. Обичам, усещането на нетърпение да рисувам с цветната вълна коледна играчка, да измислям все нови и нови мартеници . Обичам усещането да гледам хората как се спират пред рафтовете на ателието и се радват на създаденото от мен.

С времето се развихме и произвеждаме все повече различни артикули – появиха се чанти, шапки, пантофи, приели сме всяко предизвикатлство. Клиентите ни вече са от различни места по целия свят. Затова направихме и още една витрина на ателие Орфей- онлайн магазина ни. В него ще откривате всички наши продукти, можете лесно да се вържете с нас и да направите индивидуална поръчка.